Hlavní navigace

Zuna odešel z Primy, protože nechtěl, aby došlo na propouštění

22. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 5. 2009

Deník MF DNES ve svém pátečním vydání přináší jeden z mnoha rozhovorů, který odvolaný moderátor a šéfredaktor zpravodajství TV Prima Pavel Zuna poskytl v poslední době médiím. V něm se právě vyjadřuje k podrobnostem, které k tomuto kroku vedli. Zuna přiznal, že šetření znamenalo zejména v první fázi stáhnout počet členů štábů ze tří na dva. Střih si např. museli začít dělat sami redaktoři.

K TÉMATU: Pavel Zuna končí na Primě, televize po něm chtěla, aby více šetřil

Šetřilo se podle něj také na anglické Premier League, omezen byl počet kamer ve studiu, byl omezen počet příspěvků od externích dodavatelů. Není to tak, že Zuna nechtěl šetřit, Zuna ušetřil hodně a finanční ředitel to velmi kvitoval, konstatoval v rozhovoru pro MF DNES Zuna. Problém byl podle něj v tom, že kdyby se ještě více muselo šetřit, bylo by nutné propouštění a toho se nechtěl bývalý šéfredaktor primáckého zpravodajství účastnit.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Prima už hledá za Pavla Zunu intenzivně náhradu

Zunu také překvapilo, že ho odvolala televize z této pozice a nemá za něj náhradu. To si dovolí málokdo, televize je velmi živý mechanismus, musí fungovat bez zastávky, konstatoval Pavel Zuna. Co se spolupráce týká, v dobrém vzpomíná na spolupráci s bývalým šéfem Primy Petrem Chajdou. Petr Chajda měl, stejně jako já, ambice postavit Primu jako konkurenci a alternativu Nově. Teď takový pocit nemám, uvedla v rozhovoru pro MF DNES bývalá tvář televize Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).