Hlavní navigace

HN: Pavel Zuna odejde z Novy do finanční skupiny PPF

17. 2. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
17. 2. 2006

Moderátor Televizních novin na Nově a bývalý šéfredaktor zpravodajství a programový ředitel této televize Pavel Zuna míří do finanční skupiny PPF. S odvoláním na zdroje z této finanční skupiny to dnes napsaly Hospodářské noviny. Zuna by měl nastoupit jako manažer společnosti Home Credit v Rusku.

Pavel Zuna byl na návštěvě u pana Šmejce v Rusku. Na ní společně posuzovali marketingové a komunikační plány, řekla HN mluvčí PPF Group Dita Fuchsová. Sám PAvel Zuna deníku informaci odmítl komentovat, podle HN ji však potvrdil další nezávislý zdroj. Pokud by Zuna skutečně odešel z Novy, televize by tak mohla vyřešit dilema, co s moderátorem Karlem Voříškem, který se musel kvůli absenci moderátorské partnerky dočasně stáhnout z obrazovky.

Finanční skupina PPF kontrolovala Novu do konce roku 2004, kdy se dohodla na jejím prodeji s bermudskou společností CME. Společně s PPF se o Novu dělil i karlovarský podnikatel Jiří Šmejc, který v roce 1999 pomohl tehdejšímu generálnímu řediteli Novy Vladimíru Železnému odstřihnout televizi od servisní organizace Česká nezávislá televizní společnost (ČNTS), kterou ovládala CME a jež sídlila v Měšťanské besedě.

Šmejc a jeho společnost MEF Holding získali miliardový úvěr na rozjezd „nové Novy“ na Barrandově, založili novou servisní a výrobní společnost Česká produkční 2000 a vyšachovali CME z dalšího působení v Nově. Později Šmejc vstoupil do PPF a začal se věnovat zahraničním aktivitám této skupiny, zejména pak v Rusku, s nímž měl zkušenosti už z předchozích podnikatelských aktivit s MEF Holdingem.

BRAND24

Pavel Zuna na Nově patřil k největším Šmejcovým spojencům, což se projevilo například tím, že se po vstupu PPF na Barrandov stal novým programovým ředitelem Novy (po té, co Libuše Šmuclerová povýšila na výkonnou ředitelku). Ve funkci však nevydržel dlouho a po jeho rezignaci se šéfování programu opět ujala Šmuclerová, než ji začátkem roku 2005 nový vlastník, společnost CME, odvolala.

Po neúspěšném vedení programu se Zuna už nevrátil do funkce šéfredaktora zpravodajství a pouze moderoval Televizní noviny. K tomu však dostal na starost některé nové projekty, jako byla soutěž Česko hledá SuperStar nebo reality show Výměna manželek. Právě u SuperStar, jejíž třetí řadu chce Nova letos vysílat, bude Zuna televizi citelně chybět. Termín, ke kterému by měl Novu opustit, však Zuna ani PPF nesdělili.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).