Hlavní navigace

Zpravodajka Novy moderovala akci, kterou pořádal Ivan Langer

30. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 4. 2010

Televize Nova stáhla z obrazovky svoji olomouckou zpravodajku Vandu Rajnochovou, která se podílela na akci, již pořádal lídr ODS v Olomouckém kraji Ivan Langer. Podle deníku Blesk, který o případu informoval jako první, Rajnochová delší dobu moderovala akce ODS na Olomoucku a přímo spolupracovala s Langerem, což vnitřní předpis televize Nova lidem ze zpravodajství přímo zakazuje.

NA NÁVŠTĚTĚ U… Předvolebních Otázek Václava Moravce Speciál

BRAND24

Je nepřípustné, aby novináři navštěvovali agitační i společenské akce stran a hnutí s výjimkou natáčení, stojí podle Blesku ve vnitřních předpisech Novy. Mluvčí televize Michaela Fričová potvrdila, že Vanda Rajnochová nebude v následujících dnech vystupovat na obrazovce. Považujeme to za zcela nepřípustné. Reportérku jsme stáhli z obrazovky, řekla mluvčí Blesku. Rajnochová musí svoji aktivitu vysvětlit vedení zpravodajství Novy v Praze.

Podle Ivana Langera nebyla akce, již Rajnochová moderovala, předvolebním mítinkem ODS, ale pátým ročníkem Svátku matek. Blesk však upozorňuje, že na plakátech k této akci je umístěné logo ODS a strana ji propaguje i na svých webových stránkách. O Rajnochové Nova v minulosti uvažovala jako o dočasné moderátorce Televizních novin po dobu mateřské dovolené Lucie Borhyové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).