Hlavní navigace

Zone Reality a Zone Romantica v Česku končí, nově budou vysílat pod značkou CBS

1. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Chellomedia rozšiřuje spolupráci s americkou televizní skupinou CBS. Do Česka míří kanály CBS Drama a CBS Reality.

Expanzi na evropský trh včetně České republiky připravuje americká televizní skupina CBS. Prostřednictvím partnerské společnosti Chellomedia, s níž spolupracuje již od roku 2009, rozšíří do 83 zemí světa včetně Česka svoje tematické kanály CBS Drama a CBS Reality. Na českém trhu tyto programy nahradí dosavadní kabelové a satelitní stanice Zone Romantica a Zone Reality. Informoval o tom Jakub Švestka ze společnosti Chellomedia.

K TÉMATU: Chello Zone zahájila reklamní kampaň na kanál Zone Reality

„Společnosti Chellomedia a CBS Studios International dnes ohlásily, že uzavřely novou smlouvu, podle které vzniknou nové televizní stanice pod značkou CBS, a to na základě stávajících zábavních kanálů společnosti Chello Zone,“ uvedly obě skupiny ve společné tiskové zprávě. Přejmenováním stanic dojde o i ke změně jejich programové nabídky. Plně využijí bohatý archiv CBS, který obsahuje víc než 70 tisíc hodin pořadů.

ČTĚTE TAKÉ: Zone Romantica se má změnit na Film Cafe. Bude to platit i v České republice?

Na CBS Drama a CBS Reality se tak objeví seriály „48 hodin“ (48 Hours), „Soudkyně Judy“ (Judge Judy), „Dynastie“ (Dynasty), „Star Trek“, „Dotek anděla“ (Touched by an Angel) nebo „Amerika hledá topmodelku“ (America´s Next Top Model). „Vedle dramatických, reality pořadů a seriálů čerpaných z archivu televize CBS, budou kanály nadále nakupovat pořady také od jiných producentů,“ ujistily obě firmy. CBS bude držet ve stanicích třicetiprocentní podíl.

NAPSALI JSME: Chello Central Europe si registruje názvy nových filmových kanálů

BRAND24

Provozovatelem všech tří nových programů bude nadále společnost Chello Zone, která bude mít nové vedení složené ze zástupců původní firmy a CBS. „Získáváme další mezinárodní distribuční kanál pro náš rozsáhlý archiv, otevírá se nám další možnost, jak zhodnotit náš obsah, která však jde ruku v ruce s jiným naším projektem, a to celosvětovým poskytováním licencí k našim pořadům. Tým společnosti Chello je pro nás špičkovým partnerem,“ uvedl prezident společnosti CBS Studios International Armando Nuñez.

Přejmenování kanálů, které dosud vysílaly pod společnou značkou Zone, proběhlo již dříve v Británii. „Britské kanály zaznamenaly rapidní růst sledovanosti, my jen doufáme, že stejný úspěch se bude opakovat i v Evropě, na Blízkém východě a v Africe a že si tak archiv televize CBS najde cestu k milionům našich oddaných diváků,“ věří výkonný ředitel Chello Zone Dermot Shortt.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).