Hlavní navigace

Zítra startuje TiP Rádio, digitální rozhlas ho nabídne pravděpodobně od příštího roku

31. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„TiP Rádio má být okruh zaměřený na informace, jež ocení ve vysílání běžní posluchači, ale i podnikatelé,“ uvedl v dubnu jednatel společnosti SeeJay Radio Svatopluk Janík.

Na český rozhlasový trh míří další hráč. Na 1. listopadu si svůj start naplánovala tematická stanice TiP Rádio. DigiZone.cz už o ni v minulosti informoval. Jejím provozovatelem bude společnost SeeJay Radio, která stojí za stejnojmennou taneční stanicí. Posluchači, kteří by si ji chtěli naladit hned od prvního okamžiku v rámci technologie DAB, respektive DAB+, tedy prostřednictvím digitálního rozhlasu, by mohli být zklamání. Řešíme ještě některé technické záležitosti. Dolaďujeme smlouvy s operátory a musíme ještě pořídit některou techniku, abychom se do éteru dostali, popsal DigiZone.cz jednatel SeeJay Radia Svatopluk Janík.

K TÉMATU: V Česku vzniká nové informační rádio, odstartovat by mělo na podzim

TiP Rádio by se tak do digitálních rozhlasových multiplexů mohlo dostat na začátku příštího roku. Předpokládá to sám Janík. Majitel SeeJay Radia, které před několika týdny oslavilo své čtvrté narozeniny, zatím nechtěl vzhledem k jednáním prozradit, v jakých sítích se TiP Rádio objeví. Žhavým kandidátem pro šíření nového digitálního okruhu je pochopitelně příbramská společnost Teleko, která kromě L-pásma zatím jako jediná provozuje také DAB vysílače ve III. pásmu, to to konkrétně v Praze, Příbrami, Milešovce a na Černé hoře. Distribuce v multiplexu plzeňské společnosti RTI cz je tak prozatím neznámou.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Česku vzniká nové informační rádio, odstartovat by mělo na podzim

TiP Rádio má být okruh zaměřený na informace, jež ocení ve vysílání běžní posluchači, ale i podnikatelé. Bude to rádio, které by mělo být primárně pro posluchače ve věku od 35 do 50 let, uvedl v dubnu pro DigiZone.cz ředitel a jednatel SeeJay Radia Svatopluk Janík a dodal: Chceme být praktickým rádcem. Podle Janíka má být stanice zcela unikátní. TiP Rádio by mělo být programem, který bude prezentovat informace ověřené, ale zároveň prý nebude příliš oficiální. Stanice má stavět na vlastních zdrojích a chce nabídnout i názorové studio. S distribucí v pásmu VKV TiP Rádio vůbec nepočítá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).