Hlavní navigace

Zemřel Václav Sloup známý ze seriálu Ulice, ČT 1 ho připomene dvěma pořady

21. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Osmasedmdesátiletý herec, který zesnul o víkendu v Praze, se objevil například i v Záhadě hlavolamu, Markétě Lazarové nebo seriálu Chalupáři.

Mimořádnou programovou změnou ve vysílání připomene Česká televize na svém prvním programu osobnost středočeského rodáka Václava Sloupa, tedy herce, který se v posledních letech zapsal do pamětí jednou z rolí ve všednodenním seriálu TV Nova Ulice. Tady si zahrál hrobníka Bartáka, s nímž měla bližší vztah postava herečky Jaroslavy Obermaierové. Václav Sloup dal své postavě neobyčejně lidský rozměr. Jeho laskavý úsměv, dobrosrdečnost a dobrá nálada nám pokaždé, když přišel do ateliérů, projasnily den, zavzpomínala Ludmila Bártíková z tiskového oddělení Novy.

BRAND24

V Ulici se Václav Sloup naposledy objevil před pěti lety. Přesto nás jeho skon hluboce zasáhl. Bylo nám ctí s ním spolupracovat. Vzpomínáme na něj jako na skvělého herce, báječného kolegu a nádherného člověka, uvedla producentka seriálu Ulice Monika Hasmanová. Sloup, který zemřel v neděli ve věku 78 let, má za sebou bohatou hereckou filmografii. Objevil se mimo jiné v Králi Šumavy, kde debutoval, nebo v Makrétě Lazarové. Objevil se i v seriálu Chalupáři a nezapomenutelná je jeho role v Záhadě hlavolamu. Zde ztvárnil postavu Mažňáka, která mu přinesla značnou popularitu.

Změny ve vysílání České televize (ČT 1)

Pondělí 21. 7.

  • 15:35 Princ - Vzácný králík jménem Princ uhyne a soused má obavu, že skon zavinil jeho pes. Povídka z cyklu Bakaláři 1997. Hrají: B. Poloczek, M. Kantorková, J. Obermeierová a V. Sloup. Scénář J. Míka. Kamera J. Osten. Režie J. Hanuš
  • 16:45 Úsměvy Václava Sloupa - Vzpomínka na osobitého herce, který nás v těchto dnech opustil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).