Hlavní navigace

Zdeněk Duspiva ze záznamu v archivu Českého rozhlasu

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2009

Pro ty, kteří si neměli včera možnost poslechnout národního koordinátora české digitalizace Zdeňka Duspivu na vlnách ČRo 1 – Radiožurnálu, je tu náhradní možnost. Veřejnoprávní médium umístilo přibližně hodinový rozhovor moderátorky Lucie Výborné do svého audio archivu Rádio na přání. K vidění jsou tu pak navíc i fotografie ze studia a záznam chatu, který probíhal od 11 do 12 hodin.

Duspiva mj. odpovídal také na otázku, zdali si myslí, že komerční televize Nova a Prima vypnou v Praze analogové vysílání ze žižkovského vysílače. Pokud by televize svůj závazek nesplnily, nastane standardní postup dle zákona, tzn. RRTV by na základě zprávy od ČTÚ pravděpodobně zahájila příslušné správní řízení o odebrání nových licencí, potvrdil národní koordinátor digitalizace. Osobně je však přesvědčen, že bylo pro digitalizaci uděláno maximum a tento proces bude i nadále úspěšně pokračovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).