Hlavní navigace

Zdeněk Duspiva: TPP se ve velmi krátké době dočká finální podoby

5. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 3. 2008

Harmonogram české digitalizace v podobě Technického plánu přechodu na digitální vysílání (TPP) je ve finále příprav. Na svém blogu to uvádí národní koordinátor Zdeněk Duspiva: II. kolo připomínek k TPP bylo minulý týden uzavřeno a probíhá jeho vyhodnocování. Je zřejmě již otázkou velmi krátké doby, kdy bude návrh TPP dokončen do finální podoby a předán prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu vládě.

Předsedu Rady Českého telekomunikační úřadu Pavla Dvořáka se nám pro potvrzení této informace zastihnout nepodařilo. Je pravděpodobně v zahraničí, protože při volání na jeho číslo se ozvalo: Welcome to Proxima Network.

BRAND24

Zdeněk Duspiva na svém blogu uvádí k TPP i další souvislosti. Již před časem se mezitím rozběhla poměrně silná a rozhodně ne krátkodobá PR aktivita proti TPP i například proti informační kampani, často podobně jako v zahraničí, i bez ohledu na skutečný stav věcí, zmiňuje národní koordinátor, který zároveň připojuje: I přes některé očekávané negativistické mediální aktivity je však v posledních dnech patrné, že i někteří dosavadní kritici se snaží hledat racionální řešení, které by neuzavřelo jejich participaci na projektu digitalizace.

Podle Duspivy odpadly harmonogramu digitalizace některé dřívější výhrady, i když je stále určitý, nyní již mírný, rozpor v termínech. Rozhodně se ale rozbíhá další kolo politického lobbingu, nejen kolem exekutivy a jistě v další fázi opět i na parlamentní půdě a ostatně i před podzimními změnami v regionech, uzavírá Zdeněk Duspiva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).