Hlavní navigace

Zdeněk Duspiva: Švédové chtějí v Česku provozovat placené DVB-T

14. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 7. 2008

Švédský operátor placené zemské digitální platformy Airplus TV chce podle národního koordinátora digitalizace Zdeňka Duspivy vstoupit na český trh a poskytovat vedle volně přístupných digitálních programů i placené kanály. Duspiva to uvedl na svém blogu s odvoláním na „více zdrojů, podle nichž má firma zájem i o region střední Evropy včetně České republiky“.

Airplus TV nedávno neuspěl se svým projektem placené pozemní digitální televize v Portugalsku, kde v tendru na operátora této služby zvítězil domácí Portugal Telecom. Jde o společnost, která se primárně věnuje projektu Pay TV, tedy placené televizní platformě, která se prosazuje v současné době právě v zemích na Pyrenejském poloostrově jako doplněk neplacených digitálních sítí DVB-T, píše Duspiva.

BRAND24

I u nás se občas diskutuje o perspektivní potřebě doplnit spektrum nabídky v DVB-T i o placené projekty, které by mohly efektivně řešit možný nedostatek financování televizních projektů na rozšířeném mediálním trhu při omezení disponibilních reklamních prostředků, dodává národní koordinátor digitalizace s tím, že intenzivnější zájem o Českou republiku projevuje Airplus TV od loňského podzimu, kdy jeho zástupci navštívili Prahu.

S myšlenkou placené zemské digitální televize si pohrávala také tuzemská společnost Telefónica O2, operátor přechodného multiplexu C, který se letos v září změní na definitivní digitální síť 4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).