Hlavní navigace

Zdeněk Duspiva: Prioritním krokem je příprava informační kampaně

10. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 4. 2008

Národní koordinátor pro digitalizaci Zdeněk Duspiva byl prvním s diskutujících, který byl účasten prvního bloku Kulatého stolu o digitalizaci nazvaného 100 dní diginovely v praxi. Před rokem a půl v Českém Krumlově se nesla konference ve snaze o generální dohodu. Skutečnost si však vyžádala mnohem více práce. Asi před rokem byl termín 9.9.2009, později byl upraven na 10.10.2010. Dů­ležitý je však současný stav. Byla poměrně úspěšně zvládnuta administrativa – kompenzační plus bonusové licence. Administrace vypadala jednoduše, ale je tomu naopak, konstatoval Duspiva.

BRAND24

Prioritním krokem je v současné době příprava informační kampaně a zajištění financování. Předpokládám, že za čtrnáct dní to bude dokončeno. Aktuálním cílem je realizace informační kampaně, konstatoval Duspiva. „Věnujeme se taky přípravě interaktivních a dalších služeb s digitálním vysíláním spojených. Probíhá i příprava alternativních scénářů, pokud se např. k TPP některé subjekty nepřipojí,“ dodal. Přijmutí diginovely vnímáme jako aktivizaci státu v celém procesu.

Národní koordinační skupina využívá zkušeností z Domažlicka, ať byl jakkoliv negativní či pozitivní. Velmi pozorně sledujeme přirozené chování obyvatel a nezapřeme, že lidé přecházejí na jiné platformy, upřesnil šéf NKS. Kampaň je vnímána jako součást informačního sektoru. Řekl, že je zde velký zájem přechod zvládnout. Naší prioritou je komunikace se všemi účastníky, abychom dosáhli společného postupu. Kampaň chápeme jako technologicky neutrální, řekl Duspiva. Relativně novou záležitostí je otázka financování v jednotlivých regionech. Zde bude doporučena technická asistence pro určitou část obyvatel a instituce. Bude k dispozici i regionální servis jak v rámci televizí, tak i platforem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).