Hlavní navigace

Zástupce Skylinku v ČR: Nekalé praktiky neprovozujeme

8. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 10. 2008

Společnost TradeTec, která je v České republice zástupcem satelitní platformy Skylink, odmítla tvrzení některých médií, že by právě ona byla tou firmou, která nekale vystupuje proti své konkurenci, distributorovi karet diGITALlink a chtěla by poškodit její jméno. Společnost Gital, dodavatel dekódovacích karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu, se v posledních týdnech stala předmětem nekalých obchodních praktik a vydírání. Vedení společnosti se proto obrátilo na soud s žádostí o soudní ochranu svých zájmů a práv svých zákazníků, obchodních partnerů a vlastníků, bylo uvedeno včera v tiskové zprávě Gitalu.

Celý text pak mohl vyvolat u některých médií nebo jednotlivců dojem, že tisková zpráva směřuje právě proti společnosti TradeTec. Její výkonný ředitel Jaromír Glisník však k tomu řekl: Z veřejně dostupných informačních zdrojů lze velmi snadno zjistit, že důvody insolvence Gitalu mají své kořeny v době poměrně dávné (léta 2006/2007) a nijak nesouvisejí s firmou Trade and Technology, a.s. ani s platformou Skylink. Pravý viník je podle něj v osobě tehdejšího jednatele společnosti Gital, s.r.o.

BRAND24

Jaromír Glisník dále konstatuje, že firma TradeTec (dříve Trade and Technology) nikdy nezakládala podnikání na nekalých praktikách a podrazech. Byli jsme nuceni si ho tvrdě odpracovat, řekl výkonný ředitel TradeTecu a dodal, že je přesvědčen o tom, že nejen naši obchodní partneři, ale zejména zákazníci to vědí a neuvěří nepodloženým spekulacím vyráběným některými novináři v touze po senzaci.

K TÉMATU:
Gital: rozpoutala se válka o ovládnutí satelitního trhu, vydírají nás

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).