Hlavní navigace

Zápasy fotbalové reprezentace budou moci diváci nadále vídat na kanálu ČT Sport

11. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize chce v rámci těchto duelů vysílat také nový magazín, podobně jako je tomu u fotbalové Ligy mistrů, ve kterém bude informovat o výsledcích dalších zápasů.

Fotbalové reprezentační zápasy budou moci diváci nadále vídat na obrazovkách České televize, respektive na kanálu ČT Sport. Veřejnoprávní médium o tom včera informovalo prostřednictvím zpravodajského portálu této stanice. Česká televize se k fotbalovým přenosům dostane díky dohodě, kterou uzavřela Evropská vysílací unie (EBU) s marketingovým partnerem UEFA. Veřejnoprávní médium je členem EBU. Rozdíl je podle ČT v tom, že doposud si jednotlivé zápasy dohadovaly národní svazy.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kdo bude v Česku vysílat anglickou Premier League? Stále ještě není rozhodnuto

Vysílací práva, ke kterým získala Česká televize přístup, se týkají kvalifikace na ME 2016 ve Francii a MS 2018 v Rusku. UEFA je poprvé prodává centrálně jako celek. Trh byl dosud velmi nepřehledný a v určitých případech platila i velmi specifická pravidla. Myslím, že se povedlo po této stránce vyčistit televizní trh, uvedl při této příležitosti vedoucí oddělení mezinárodních přenosů České televize Vladimír Drbohlav. Veřejnoprávní televize chce nabídnout v rámci těchto zápasů také magazín, který přinese přehled o ostatních kvalifikačních zápasech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).