Hlavní navigace

Zákaznicí polského UPC obětí phisingu

17. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 6. 2009

Polští zákazníci kabelového operátora UPC se stali obětí tzv. phisingu. V praxi došlo k tomu, že do e-mailových schránek abonentů platformy UPC Polska dorazil podvodný e-mail, který se je snažil přesvědčit, aby klikli na odkaz a následně zadali své přihlašovací údaje do patřičných polí. Pokud by se tak stalo, poskytli by přístup ke svému účtu třetí osobě, která by je pak následně zneužila.

ČTĚTE TAKÉ: Jak se dělá phishing (Lupa.cz)

S podobným krokem se setkali už také tuzemští zákazníci, ale v případě České spořitelny. Tehdy se snažil dostat podvodník právě k bankovním účtům jejích zákazníků. Zkušenější zákazníci polského UPC však mohli klamavý formulář prohlédnout. Podvodník totiž odkazoval na starý název služby UPC Live. U našich severních sousedů nejde o první pokus o podvod, který měl ze zákazníků této společnosti vylákat přihlašovací údaje. K podobnému kroku došlo již začátkem června.

Zdroj: Wirtualnemedia.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).