Hlavní navigace

Zákazníci Digi TV jsou bez Slovak Sportu, v návrat stanice doufá i její provozovatel

2. 5. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Rumunská strana vůbec nevěděla o tom, že Slovak Sport v nabídce Digi TV skončí a samotné je to překvapilo,“ uvedl pro DigiZone.cz ředitel programu Róbert Greguš.

Do poměrně kuriózní, ale ne příliš záviděníhodné situace se dostal provozovatel tematického kanálu Slovak Sport.TV při distribuci v nabídce satelitního operátora Digi TV. Ten doplatil na skutečnost, že se slovenská Digi TV oddělila od svého původního vlastníka a přešla pod křídla společnosti Slovak Telekom. Distribuce prvního kanálu Slovak Sportu, kterou zajišťovala společnost RCS&RDS skrze dříve vlastněnou Digi Slovakia, tak skončila. Nyní je sice distribuce tohoto programu zajišťována přes stejnou firmu, ovšem už na kapacitě, kterou vlastní Slovak Telekom. Na původních parametrech byl tedy program odpojen.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kabelová televize UPC vyřadila Novu Sport, nahradí ji Slovak Sportem

Vyřazením Slovak Sportu 1 z původní frekvence a zapojení na parametrech určených pouze pro takzvanou Novou Digi tedy v praxi došlo k tomu, že zákazníci původní Digi TV o tento kanál přišli. Slovak Sport byl do konce dubna dostupný na dočasné kapacitě. Slovak Telekom přešel na novou kapacitu, kde tato stanice dostupná je, ale tím, že Rumuni přebírali kapacitu od této společnosti, tak po jeho vypojení o něho přišli. S českou Digi TV a s rumunskou stranou tento problém řešíme. Její zástupci z toho byli sami překvapení. Tuto skutečnost zjistili až tehdy, když jsme jim to dali vědět, uvedl šéf kanálu Róbert Greguš.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova Sport má smůlu, vysílací práva pro hokejovou Ligu mistrů získal Slovak Sport

Podle vyjádření Greguše pro DigiZone.cz je celá věc v řešení. Kdy a zdali vůbec se jí podaří vyřešit, to bohužel ředitel Slovak Sportu netuší. Rumunská strana vůbec nevěděla o tom, že Slovak Sport v nabídce Digi TV skončí. Telekom měl dočasnou kapacitu pouze do 30. dubna, a proto byl původní transpondér (kmitočet, pozn. red.), který měli pronajatý, odpojen, konstatoval Róbert Greguš. V nabídce Digi TV dostupné pro předplatitele v České republice (a původní Digi TV na Slovensku), tak zůstává v tuto chvíli dostupný pouze kanál Slovak Sport.TV2, jehož hlavním tahákem je anglická fotbalová Premier League.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).