Hlavní navigace

Zákazníky CS Linku a Skylinku čeká přelaďování. Nova Cinema změní kmitočet

19. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Současné vysílání na novém kmitočtu lze chápat jako experiment pro vyzkoušení distribuční trasy. O délce paralelního šíření na původní a nové frekvenci prozatím nebylo rozhodnuto.

S nečekanou novinkou přichází před svátky ke svým divákům Nova Group. Zákazníky satelitních služeb CS Link, Skylink a T-Mobile televize čeká v blízké době přeladění jejího programu Nova Cinema. Serveru DigiZone.cz to potvrdila Marie Fianová z tiskového oddělení TV Nova. V současné době prozatím není jasné, jak dlouho bude souběh na původním a novém kmitočtu probíhat. Vše je v jednání. Původní informace, že paralelní šíření bude ukončeno k 1. lednu 2013, nemusí platit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Piráti zavařili CS Linku a Skylinku. Prolomili kódovací systém, databázi klientů i web

Podle informací serveru DigiZone.cz nyní Nova jedná o možnosti delšího souběhu. Rychlé přeladění Novy Cinema, která je vedle Novy nejsledovanějším programem Nova Group, by logicky pro tuto mediální skupinu nebylo příjemným krokem. Diváci ale nemusí panikařit, že by po 31. prosinci o svůj oblíbený program přišli. Zbytečné jsou i výkřiky diskutující na různých fórech. Nova tento krok oficiálně nekomunikovala a připravuje vydání tiskové zprávy. Už od zítřka by ale na tuto skutečnost měla diváky upozorňovat informační lišta.

ČTĚTE TAKÉ: Šéf CS Linku a Skylinku: O zařazení Smíchova jsme s Novou zatím nejednali

Nova Cinema je na novém kmitočtu vysílána v rámci satelitního multiplexu německého operátora Media Broadcast, kde už jsou distribuovány pro Nova Group kanály Fanda a Nova Sport. Oba mají připojeny systémy podmíněného přístupu CryptoWorks a Irdeto 2 (Nova Sport navíc ještě Conax). Všemi třemi by měla v dohledné době disponovat i Nova Cinema. Kódovací systém Conax je určen výhradně kabelovým operátorům a neslouží pro individuální příjem na straně diváka.

BRAND24

Nové parametry Novy Cinema: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11973/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (později CryptoWorks, Irdeto 2 a Conax)

Původní parametry: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12070/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování CryptoWorks a Irdeto 2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).