Hlavní navigace

Zakázka na šíření kanálu ČT 4 HD přes satelit vyšla Českou televizi na 21 milionů

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize v tuto chvíli provozuje dva kanály ve vysokém rozlišení. Čtyřku v HD spustila 3. května letošního roku. Nabídla na ni například olympiádu z Londýna nebo MS v hokeji.

Výrazné úspory, konkrétně více než jedenáct milionů korun, dosáhla Česká televize při uzavření obchodní dohody týkající se distribuce kanálu ČT 4 HD prostřednictvím satelitu Astra 3B. V rozhovoru pro Lidové noviny to uvedl generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. Při zakázce satelitní distribuce ČT4 HD se podařilo původně očekávanou cenu 32 milionů korun snížit na 20,8 milionu korun, konstatoval Dvořák. Kanál ČT 4 HD vysílá na satelitu oficiálně od 3. května letošního roku. Cena platí na období květen 2012 až prosinec 2014 a týká se kompletního technického servisu.

BRAND24

Z ARCHIVU: Druhý satelitní HD kanál ČT odstartuje 3. května. Bude to Čtyřka

Dvořák si pochválil i další úspory, které se mu v České televizi povedly. Týkaly se například rekonstrukce studiového komplexu SK7. Odmítl však, že by se ve veřejnoprávním médiu dříve uzavíraly nevýhodně smlouvy. Já i náš finanční a provozní ředitel jsme ale přišli z komerční oblasti a známe ceny, které jsou na trhu obvyklé. Díky tomu dokážeme stanovit odpovídající hodnoty veřejných zakázek, zdůvodnil generální ředitel České televize, který na Kavčích horách působí od loňska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).