Hlavní navigace

Zahraniční vysílání STV bude na satelitu a možná i internetu

28. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 12. 2009

Chystaný okruh slovenské veřejnoprávní televize STV, určený pro Slováky pobývající v zahraničí, na němž se má začít pracovat již příští rok, by měl vysílat nejen prostřednictvím satelitu, ale také díky internetu. Myslí si to tamní vicepremiér Dušan Čaplovič, který to sdělil tiskové agentuře TASR. Co se týká bližší představy, okruh by mohl vypadat podobně, jako např. vysílání maďarského kanálu Duna.

BRAND24

K TÉMATU: STV chce spustit stanici pro Slováky v zahraničí už příští rok

Ve vysílání se mají objevit pohádky, původní slovenské hry a především informace o tomto státě, tedy program, kde by nebyl problém s autorskými právy. Se satelitním šířením má Čaplovič velké plány. Rád by ho viděl nejen díky některému ze satelitů nad Evropou, ale později také Amerikou nebo Austrálií. K zahraničnímu vysílání pro Slováky je STV zavázaná díky usnesení vlády z loňského roku. Otázkou však v této chvíli zůstává, jak nový program financovat, protože vicepremiér uvedl, že by nebylo fér ho zatěžovat koncesionářskými poplatky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).