Hlavní navigace

Zdeněk Šámal: Z1 bude mít v březnu splacené veškeré dluhy

1. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2010

Veškeré nesplacené pohledávky zpravodajské televize Z1 z doby jejího minulého vedení budou splaceny letos v březnu. V rozhovoru pro server DigiZone.cz to řekl generální ředitel Z1 Zdeněk Šámal. Dluhy, s nimiž se potýkáme a už brzy dopotýkáme, vznikaly do 30. června 2009, uvedl. Právě do tohoto data vedl Z1 předchozí ředitel Martin Mrnka. Pohledávky dosáhly desítek milionů korun, přesnou částku však Šámal odmítl sdělit.

K TÉMATU: Ředitel Šámal zachránil televizi Z1, majitel ji nezavře

Loni v létě jsme byli ve složité situaci. Tato televize byla téměř před stadiem klinické smrti. Dluhy, které nemohu přesně zveřejnit, dosahovaly desítek milionů korun. Jeden den jsem byl Zdeňkem Šámalem, který si potrpěl na to, že nemá žádné dluhy, a druhý den mi začaly vyzvánět telefony od věřitelů a musel jsem řešit, co všechno budu muset odstřihnout, popisuje Šámal v rozhovoru, který DigiZone.cz zveřejní zítra.

BRAND24

Na splacení veškerých dluhů podle Šámala závisí i jednání Z1 o zařazení do peoplemetrového měření sledovanosti. Jedním z věřitelů televize je totiž i zadavatel tohoto průzkumu, Asociace televizních organizací (ATO).

Celý rozhovor s generálním ředitelem televize Z1 Zdeňkem Šámalem čtěte zítra na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).