Hlavní navigace

Z pražské Reginy bude digitální stanice, ustoupí Českému rozhlasu Plus

30. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Novým mottem pražské stanice bude slovní spojení „Hity, doprava, informace“. Změny v síti ČRo budou komunikovány prostřednictvím on-air kampaně a také on-line.

Z pražského okruhu Český rozhlas Regina bude od listopadu čistě digitální stanice. Pod názvem ČRo Regina DAB Praha ji budou moci zájemci naladit v digitálním rozhlasovém multiplexu na kanálu 12C z vysílače Žižkov a také na internetu prostřednictvím webové stránky reginadabpraha.rozhlas.cz. Frekvenci 92,6 MHz začne v Praze využívat nově Český rozhlas Plus, který vstoupí z digitálního a středovlnného prostředí na VKV pásmo. Český rozhlas Region, Středočeský kraj ponese nově označení pouze Český rozhlas Region. Jeho VKV síť se měnit nebude.

K TÉMATU: VKV síť Rádia Plus bude mít deset vysílačů, Vltavě odebere i významné kóty

Český rozhlas Regina DAB Praha bude určen obyvatelům Prahy a blízkého okolí ve věku 30 až 50 let se středním a vyšším vzděláním. Chceme cílit na řidiče, úředníky a administrativní pracovníky, řekl radním na dnešním zasedání Rady Českého rozhlasu Jan Menger, náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání, a doplnil: Chceme oslovovat lidi, kteří mají aktivní přístup k životu. Posluchači mají dostávat zpravodajství s pravidelnou periodicitou, dopravu například každých 30 minut, ráno dokonce každých 15 minut.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas spouští digitální vysílání ze Žižkova, jeho devizou bude zvuková kvalita

Český rozhlas například jedná s Regionálním organizátorem pražské integrované dopravy (ROPID) o formátu, který se bude věnovat dopravě na území hlavního města. Stanice se bude věnovat aktuálním pražským tématům a osobnostem veřejného života. Tipy pro volný čas budou zastupovat pořady kulturního rázu.  Upraví se i vysílání středočeského Regionu. Nově se zde objeví zprávy z Prahy a okolí. Dopravní servis se tu bude objevovat každou půl hodinu, ráno každou čtvrt hodinu. Region převezme také některé formáty stanice ČRo Regina DAB Praha. Plánované změny v síti VKV vysílačů Českého rozhlasu budou komunikovány ve vysílání dotčených okruhů a také prostřednictvím webů ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).