Hlavní navigace

Z celobavorského rozhlasového multiplexu na kanálu 12D odchází další stanice

13. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Megaradio Bayern zdůvodňuje odchod z multiplexu, který je zachytitelný i na našem území, prozatím malou penetrací DAB přijímačů a zbytečně vysokými náklady na distribuci signálu.

Po tanečním rádiu RT1 in the mix zmizí z bavorského zemského digitálního rozhlasového multiplexu, který je šířen na kanálu 12D, další stanice. Půjde konkrétně o Megaradio Bayern. Oficiální stanovisko od zástupců programu získal server radio-wird-digital.de. Vedení stanice už požádalo o změnu licenčních podmínek bavorský regulační orgán BLM. Ten bude žádost provozovatele projednávat už na nejbližším zasedání, které se bude konat již zítra, ve čtvrtek 14. března. Poté může stanice multiplex teoreticky okamžitě opustit.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Celobavorský digitální rozhlas opustila jedna ze stanic. Vysílání se jí prý nevyplatilo

Megaradiío Bayern ale nechce z digitálního rozhlasového vysílání odejít úplně. Pouze se stáhne do lokálních multiplexů šířených v Mnichově, Norimberku, Augsburgu a Ingolstadtu. Jeho signál už ale pravděpodobně nebude zachytitelný na našem území, jako tomu bylo doposud. Pokrytí multiplexu na kanálu 12D zasahuje částečně i do středních Čech. Provozovatel považuje DAB stále ještě za příliš mladou technologii, která pohltí významné náklady vysílatele a ve srovnání s šířením signálu na VKV má stále malou penetraci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).