Hlavní navigace

Web Snadnyprechod.cz radí s přechodem ze satelitního CryptoWorksu k Irdetu

27. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vznikl web, který má poradit majitelům více než dvou a půl milionu satelitních karet, jak bezproblémově zvládnout přechod k kódování CryptoWorks k novějšímu Irdetu

Radit divákům satelitní televize, jak se nejlépe vyrovnat s přechodem od kódování CryptoWorks na novější kódovací systém Irdeto, bude nový web Snadnyprechod.cz. Provozuje jej Jan Ježek, který si od projektu slibuje klidný a pozvolný přechod od jednoho typu kódování k druhému, aniž by mezi uživateli satelitní televize vznikla panika. „První zmínky o tom, že bude kódovací systém Cryptoworks vypnut se sice objevily již před dvěma lety, teprve nyní jde ale skutečně o aktuální záležitost,“ vysvětluje Ježek.

K TÉMATU: Skylink začíná vypínat CryptoWorks. Placené HD programy skončí 30. června

BRAND24

„Počínaje dnem 30. června začíná docházet k výraznému omezování služeb, ale rozhodně se právě teď nedotýká všech diváků satelitního vysílání, jak by se mohlo, na základě dopisu a emailu rozesílaných majiteli Skylinku, zdát. Mnozí uživatelé mohou ještě zůstat v klidu. Vlastně stejně, jako moje babička, která byla impulsem k založení Snadnyprechod.cz., ta byla z častých dopisů vyloženě vystrašená,“ říká Ježek. Největší česká satelitní služba Skylink k 30. červnu ukončí šíření HD programů v systému CryptoWorks.

„Náš cíl, tím nemyslím pouze sebe, ale i kamarády, kteří mi pomáhají, je lidi především uklidnit. A v případě, že patří do skupiny diváků, kterých se změny dotknout již nyní, pomoci najit řešení. I když jsme se snažili projekt vytvořit tak, aby se s námi mohli identifikovat všichni majitelé satelitu, může se stát, že se najde někdo, kdo bude potřebovat poradit přímo. Proto jsme vytvořili formulář a jsme připraveni odpovídat i přímo po e-mailu,“ popisuje autor nového webu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).