Hlavní navigace

Vznikne nový provozovatel kabelové televize pro tři obce

6. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 11. 2009

Čimeř nad Jihlavou, Měřín a Nárameč, které dříve patřily pod síť společnosti KVTM, budou mít nového provozovatele kabelové televize. Vyplývá to z posledního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). V těchto obcích bude své služby nabízet firma iDST, za kterou stojí bývalý jednatel KVTM Libor Kočí. Po prodeji této společnosti pohltila její síť firma BKS Capital Partners, provozovatel Nej TV.

Tři obce se však rozhodly, že nechtějí být její součástí. Důvodem bylo i to, že nebyly napojeny na žádnou optickou síť a investice by se tak BKS prodražila. Čimeř nad Jihlavou, Měřín a Nárameč budou nadále využívat služeb analogové kabelové televize. Jak uvedl pro DigiZone.cz Libor Kočí, jedná se spíše o dobrou věc než nějaký zisk, jelikož počet zákazníků této společnosti bude zanedbatelný. Dělám to z důvodu, že tuto síť jsme zde stavěli a vlastně jsem se na ni v tomto oboru vyučil. Síť patřila obcím, my jsme ji provozovali, konstatoval Kočí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).