Hlavní navigace

Vznikl RTS, Rozhlas a televize Slovenska

3. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 1. 2011

Začátek nového roku 2011 přinesl k našim východním sousedům výraznou novinku v oblasti médií – společný rozhlas a televizi, které budou fungovat pod značkou RTS. Rozhlas a televizi Slovenska vede od 1. ledna prozatím Miloslava Zemková. Ta není na tamní scéně neznámou osobou. Doposud totiž šéfovala Slovenskému rozhlasu, který jako samostatný subjekt přestal k 31. prosinci 2010 existovat.

K TÉMATU: Slovenská televize a rozhlas se od 1. ledna 2011 sloučí, schválili poslanci

Úplně ze scény naopak zmizel dosavadní generální ředitel Slovenské televize Štefan Nižňanský, který byl spolu s tehdejším vedením spojován se špatným hospodařením STV. Zemková se hned na začátku svého funkčního období zhostila nové profese doslova s vervou. Server Mediálne.sk informoval o tom, že zastavila jakýkoliv vliv lidí dosazených právě Nižňanským. Posvítit si má také na smlouvy, které nedávno mimo jiné kritizovala slovenská Zuzana Fialová. Stálý ředitel RTS by mohl být znám do čtvrt roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).