Hlavní navigace

Výrobce přijímačů a televizorů TechniSat slaví 25 let existence

2. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 2. 2012

Německá společnost TechniSat Digital GmbH, která se během minulých let stala symbolem takzvaných user friendly přijímačů díky svému snadnému ovládání a jednoduchému menu, působí už na trhu televizního vysílání čtvrt století. V roce 1987 ji založil Petter Lepper. Zvláště v minulosti byly jeho boxy populární také proto, že měly integrovanou čtečku kódovacích karet CryptoWorks, které se používaly i v České republice a na Slovensku.

RECENZE: TechniSat DigiCorder ISIO S1: dvoutunerový Full HD přijímač s interním HDD 1TB

Kromě německého trhu se TechniSat později zaměřil i na další evropské země a svůj sortiment rozšířil i mimo satelitní přijímače. Začal vyrábět například LCD televizory a komunikační systémy pro automobily. V současné době má společnost v Německu tři továrny. Jde o TechniSat Thüringen GmbH (Dippach v blízkosti Eisenachu), TechniSat Vogtland GmbH (Schöneck v regionu Vogtland) a TechniSat Teledigital GmbH (Staßfurt v blízkosti Magdeburgu). Distribuce je koordinována z Berlína a export je řízen kanceláři v lucemburském Betzdorfu.

Z ARCHIVU: Německé stanice od TechniSatu možná skončily

BRAND24

TechniSat se ale nemůže pochlubit pouze úspěchy. Prohra ho potkala zejména na trhu placené televize. Německá firma byla od roku 2005 i provozo­vatelem placeného balíku rozhlasových stanic TechniRadio (satelit Astra 19,2), který byla nucena v druhé polovině roku 2008 vypnout. Důvody k tomuto kroku však společnost nikdy neuvedla. Nezmiňuje se o nich například ani německá verze Wikipedie. Původně šlo o osmnáct stanic s hudbou a mluveným slovem, jejichž počet byl září 2008 snížen na deset, a později, jak již bylo řečeno, byl tento balík úplně vypnut.

Pří příležitosti 25. narozenin TechniSatu připravila firma pro všechny zájemce soutěž o televizor TechniVision 26 HD2. Podrobnější informace mohou čtenáři najít na tomto odkazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).