Hlavní navigace

Vypne Nova s Primou analog na Žižkově? Jasno bude dnes

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2009

28. dubna, tedy dnes, mají dostat televize Nova a Prima výsledky průzkumu, který pro ně realizovala agentura Mediaresearch. Ten následně odpoví na otázku, zdali je hlavní město Praha připraveno na vypnutí analogového terestrického televizního vysílání ze Žižkova, nebo nikoliv. A jak vlastně musí výsledek průzkumu, který si obě televize nechaly realizovat, dopadnout?

ČTĚTE TAKÉ: Kulatý stůl DigiZone.cz: Nova bude s vypnutím analogu váhat do poslední chvíle

Abychom zanechali analogového vysílání z Prahy – město, musí mít 95 % diváků digitální Primu. Problémové jsou hlavně společné antény, řekl minulý týden na čtvrteční tiskové konferenci k vypnutí analogového signálu v hlavním městě týdeníku Marketing&Media technický ředitel Primy Patrik Slavík. Splněná podmínka, kterou si slibuje od průzkumu druhý zúčastněný subjekt – TV Nova – není známa, ale dá se počítat s tím, že bude pro vypnutí stejná jako u české komerční dvojky.

BRAND24

K TÉMATU: ČT analog 30. dubna v Praze vypne, Nova i Prima zůstávají s otazníkem

Pokud Prima vypne analogové vysílání ze Žižkova, spolu s ním se odmlčí i pražské dokrývače. To je rozdíl od České televize a jejího prvního programu. ČT nechala dokrývače přeladit na jiný zdroj signálu. Jak to bude s TV Nova, si musí zájemci počkat na její oficiální vyjádření. Dá se počítat s tím, že jak česká komerční jednička, tak i Prima budou výsledek průzkumu tlumočit prostřednictvím tiskových zpráv. V úvahu připadá také vydání tohoto dokumentu pořádající agenturou Mediaresearch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).