Hlavní navigace

Výměna antény na vysílači Praděd pokračuje i dnes. Včetně fotosoutěže

31. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 8. 2010

České Radiokomunikace budou dnes ráno pokračovat ve výměně anténního systému na vysílači Praděd, kterou se kvůli špatným povětrnostním podmínkám nepodařilo dokončit včera. Pokud bude počasí přát, chtěli bychom začít v 6:45 hod. – stačí už jen nasadit novou anténu a tlumič kmitu, sdělila mluvčí ČRa Marie Fianová. Speciální dvourotorový vrtulník Kamov Ka-32 včera stihnul snést z vysílače starou anténu, i když počasí k letu příliš nepřálo.

K TÉMATU: Začíná „operace Praděd“, poslední fáze digitalizace České televize

Nakonec se včera na Pradědu přeci jen létalo. Vrtulník stihnul ve třech letech sejmout starou anténu a čtvrtým letem nasadit přechodový díl, upřesnila Fianová. Firma má vrtulník zajištěn ještě na dnešek, pokud by se však nepodařilo kvůli špatnému počasí operaci dokončit, musela by hledat náhradní termín. Server DigiZone.cz vypsal společně s Českými Radiokomunikacemi k výměně antény na vysílači Praděd fotosoutěž, která pokračuje i dnes (více).

BRAND24

FOTOSOUTĚŽ: Vyfoťte nebo natočte výměnu antény vysílače na Pradědu a vyhrajte knihu!

Po výměně antény na Pradědu se do nového anténního systému 29. září vrátí analogové televizní programy ČT 1, ČT 2 a Nova. O den později si ČT 1 a ČT 2 prohodí vysílací kanály a analogová ČT 2 bude vypnuta. Na její pozici se poté objeví digitální síť 1 se čtyřmi programy České televize a sedmi stanicemi Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).