Hlavní navigace

Vrbno pod Pradědem zaplatí rekonstrukce STA z městské pokladny

8. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 6. 2010

Obyvatelé Vrbna pod Pradědem nebudou muset přispívat na úpravy společných televizních antén (STA), spojené s přechodem na digitální vysílání. Podle Týdeníku Bruntálský Region veškeré úpravy zaplatí město ze svého. Na obecních domech nechá radnice instalovat hybridní STA pro příjem zemské i satelitní digitální televize, přičemž zájemci o vyšší programovou nabídku si budou moci dokoupit dekódovací karty k placeným programům.

TIP: Jak upravit společnou televizní anténu pro příjem digitální televize?

BRAND24

Změnou projdou postupně obydlí na náměstí Sv. Michala a Palackého ulice, ulice Sadová, Husova, sídliště Ve Svahu, ulice Bezručova, Nové doby, Krejčího a nakonec Železná 68. Práce mají skončit koncem roku, informoval týdeník. Vypínání analogového vysílání v této oblasti dojde již letos v září, kdy se na Pradědu odmlčí program ČT 2. Další dvě televize, ČT 1 a Nova, přestanou z Pradědu analogově vysílat v červnu 2012. Prima odtud analogově nevysílá.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) by ale rád vypínání analogového televizního vysílání urychlil. Stihnout by se podle něj mělo do 11. listopadu příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).