Hlavní navigace

Volné hudební HD kanály na pozici CS Linku a Skylinku upravily parametry

5. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 12. 2011

Nekódované HDTV kanály bulharské satelitní služby Satelitte BG, které jsou šířeny prostřednictvím družice Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně, tedy stejně jako služby CS Link, Skylink a T-Mobile televize, změnily jeden z parametrů svého příjmu. V praxi to tak znamená, že pro další sledování je nutné znovu naladit box, má-li divák černou obrazovku a naopak nemá signál zmíněných stanic.

ČTĚTE TAKÉ: Pozice CS Linku a Skylinku nabízí dvě novinky pro hudební fandy

BRAND24

Upraven byl parametr FEC, neboli korekce chyb. Ta se změnila z hodnoty 3/4 na 5/6. Stanice Planeta HD, Trace Tropical HD, Trace Urban HD a BNT 2 (SD verze) nadále zůstávají v režimu free-to-air, tedy bez kódování. První zmíněný kanál se orientuje na bulharskou hudební scénu a přináší obsah výhradně v nativním HD formátu, druhá stanice pak přináší především jihoamerické a africké rytmy, poslední potěší milovníky žánrů, jako jsou R’n’B a hip hop. Na svých webových stránkách se o této novince operátor prozatím nezmiňuje.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11817/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).