Hlavní navigace

Vodafone dostal exkluzivitu pro šíření münchen.tv HD, stanice se objeví i na satelitu

21. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„München.tv pokračuje i nadále ve své distribuci prostřednictvím družice a kabelových sítí. Přechod do HD formátu bude v jednotlivých platformách probíhat postupně,“ uvedl provozovatel.

Telekomunikační operátor Vodafone dostal v Německu exkluzivitu na šíření stanice müchen.tv ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). München.tv bude vůbec prvním regionálním programem u našich západních sousedů, který bude dostupný v HD formátu. Pro stanici ale nejde o úplnou premiéru. Pomyslným křtem ohněm už münchen.tv prošla během loňského Oktoberfestu, který je největším svátkem nejen německých pivařů. Přestože kanál bude dostupný pouze v síti operátora Vodafone, později se má objevit i na satelitu Astra, konkrétně na pozici 19,2 stupně východně, kde je v tuto chvíli stanice šířena v SD rozlišení.

BRAND24

Z ARCHIVU: Největší pivní událost roku letos poprvé na satelitu Astra v HD rozlišení

Po skončení nadcházejícího Oktoberfestu se můžete těšit na další vysílání münchen.tv v HD kvalitě prostřednictvím kabelové sítě operátora Vodafone v Německu. München.tv pokračuje i nadále ve své distribuci prostřednictvím satelitu, kabelových a dalších sítí. K dispozici je i náš živý stream na webu www.muenchen.tv. Přechod do HD formátu bude na jednotlivých platformách probíhat postupně, uvedl provozovatel kanálu, společnost München Live TV Fernsehen GmbH & Co.KG. V sousedním Rakousku nedávno odstartoval projekt R9 Öesterreich HD, který tamní regionálky vysílá jako společný programový blok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).