Hlavní navigace

Vlastník televize Nova, společnost CME, kupuje filmového distributora Bontonfilm

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 3. 2011

Společnost Central European Media Enterprises (CME), mimo jiné vlastník televize Nova, kupuje za víc než 200 milionů korun filmového distributora Bontonfilm. CME to dnes oznámila prostřednictvím tiskové zprávy. Akvizice Bontonfilmu naplňuje strategii CME posílit její pozici jedné z největších (…) mediálních společností ve střední a východní Evropě, zabývající se výrobou a distribucí audiovizuálního obsahu pro kina, home entertainment, televizi a nová média, uvedla při této příležitosti viceprezidentka pro korporátní komunikaci Romana Wyllie.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova zvýší svou podporu tuzemské kinematografii. Má však své ale

Wyllie zároveň v tiskovém sdělení novinářům oznámila, že Bontonfilm nemá žádné zadlužení a kupní cena se skládá z počáteční částky ve výši 11 milionů amerických dolarů a další obnos, maximálně 1,5 milionu dolarů, by měl být vyplacen prodejní straně do konce letošního roku. Uzavření transakce podléhá schválení Antimonopolním úřadem v České republice a splnění dalších běžných podmínek pro uzavření transakce a očekává se, že se uskuteční do konce druhého čtvrtletí tohoto roku, dodala Wyllie. Tato akvizice výborně doplňuje naše televizní působení na českém a slovenském trhu, uvedl k samotné transakci sám prezident CME Adrian Sarbu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).