Hlavní navigace

Vlastník Novy přesune svou centrálu z Londýna do Prahy

27. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 10. 2008

Bermudská společnost Central European Media Enterprises (CME), mj. vlastník Novy, Novy Cinemy a Novy sport, chystá přesun své centrály z Velké Británie, konkrétně Londýna, do České republiky. Mediální gigant se bude stěhovat do budovy na Barrandově a Nova kvůli ní rekonstruuje. S touto informací dnes přichází ekonomický deník E15, kterému informací potvrdila tisková mluvčí české televizní jedničky Michaela Fričová. Praha byla zvolena mezi jinými destinacemi zejména proto, že má výhodnou geografickou polohu a Nova je pro CME jednou z klíčových televizí.

BRAND24

Ke stěhování ale jen tak nedojde. Počítá se s ním pravděpodobně až na rok 2010. Přesun do Prahy se rozhodně na rok 2009 neplánuje. Možná v roce 2010, ale zatím nic nebylo definitivně schváleno, sdělila mluvčí CME Romana Tomasová. Podle deníku E15 by mohl přesun přispět také k úspoře nákladů společnosti. Ta se v současné době potýká stejně jako ostatní firmy s poklesem svých akcií. Ještě loni na konci října stály na pražské burze 2 220 korun za kus, v pátek 24. října spadly na 369,5 koruny za kus, konstatuje list.

ČTĚTE TAKÉ:
CME, vlastník televize Nova, dokončilo akvizici na Ukrajině
CME, majitel Novy, plánuje HDTV ještě letos také ve Slovinsku
Markíza by mohla mít víc než jeden další tematický kanál

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).