Hlavní navigace

Vítězslavu Jandákovi je volba ředitele ČT víceméně buřt

2. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 6. 2009

Server časopisu Týden dnes přinesl rozhovor s šéfem sněmovní mediální komise Vítězslavem Jandákem, ve kterém hovoří mj. také o volbě nového generálního ředitele České televize nebo myšlence, jak by měla fungovat veřejnoprávní média, jako jsou právě ČT nebo Český rozhlas. Kdybychom oba baráky spojili, ušetřili bychom půl miliardy, uvedl v rozhovoru pro Týden.cz Jandák.

BRAND24

Podle něj by měla vzniknout jakási rada z členů ODS a ČSSD, která by kontrolovala fungování vyváženosti zpravodajství. Kontrolovalo by se, jestli zpravodajství nějak nešije do některé z politických stran. Udělal bych to jen pro klid všech zúčastněných, upřesnil v rozhovoru šéf sněmovní mediální komise. Je mu prý ale úplně jedno, zdali ředitelem ČT bude Petr, Pavel nebo někdo jiný. Co se týká samotné volby, přiznal, že s ním nikdo žádná jednání nevede.

Všichni vědí, že Jandákovi je to víceméně buřt. Víte proč? Protože s takto nastaveným strojem nikdo nic nesvede, uvedl na adresu České televize Jandák. Svou otevřeností překvapil bývalý herec a současný politik i v dalším výroku. Pro vás je politik blbec, pitomec, nepřítel, a to je špatně. Ve sněmovně ale sedí vzorek národa, konstatoval šéf sněmovní mediální komise. Na otázku redaktora, zdali by se politici neměli k veřejnoprávním médiím chovat jinak, Jandák odpověděl, že je otázkou, co je to veřejnoprávní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).