Hlavní navigace

Většina Pražanů už přešla na digitál

2. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 4. 2009

Podle reprezentativního průzkumu Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání je o přechodu na digitální televizní vysílání informováno 98 procent Pražanů. Téměř tři čtvrtiny obyvatel Prahy navíc na digitální TV již přešlo a dalších 13 procent tak hodlá učinit do 30. dubna, kdy dojde k ukončení analogového vysílání z vysílače Praha – Žižkov. Informuje o tom tiskový mluvčí projektu digitalizace Rostislav Starý.

PŘEČTĚTE SI: V dubnu dalších 13 seminářů pro Pražany o digitalizaci

BRAND24

Informační kampaň se proto v posledních čtyřech týdnech zaměří právě na těch zbylých 14 procent, kteří s přechodem na digitální televizní vysílání ještě otálejí,“ říká Starý. Průzkum pro Národní koordinační skupinu realizovala agentura CCcentre na konci března jako dílčí součást podkladů pro mimořádnou zprávu NKS pro vládu ČR.

Téměř polovina obyvatel Prahy už terestricky přijímá digitální TV signál, 22 procent využívá analogovou nebo digitální kabelovou televizi, 11 procent přešlo na satelitní příjem a tři procenta domácností využívají nabídku televize přes IPTV. Průzkum provedla agentura CCcentre metodou „face to face“ ve dnech 23. – 26. března v různých lokalitách Prahy na vzorku 600 respondentů.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).