Hlavní navigace

Věří ještě Fero Fenič ve vznik Febio TV?

28. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 11. 2008

V září jsme vás sice na DigiZone.cz informovali o tom, že dvojce televizí Febio TV a TV Pohoda by měla zahájit vysílání v roce 2009 nebo 2010, jak to tak ale vypadá, v realizaci prvního z projektů už nevěří asi ani sám jeho duchovní otec Fero Fenič. Ten totiž na tiskové konferenci ke křtu DVD Česká soda řekl, že si neumí představit, že by se tento seriál vysílal v televizi dnes. Jedinou možností, kdy by se na obrazovce objevil, je právě odvysílání na Febio TV. Při vyslovení věty však použil spojení vznikne-li, což navozuje jasný dojem nejistoty.

Start dvou členů Asociace digitálních televizí (ADT), televizí Febio a Pohoda, se oddaluje kvůli nevyřešené otázce investorů. Ani jedna z těchto dvou televizí si dosud nepožádala o vydání kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání. Televize Barrandov, další z členů ADT, již oznámila termín startu na 11. ledna 2009 a zpravodajský kanál Z1 už vysílá od letošního června. Hudební Óčko funguje od roku 2002 a o kompenzační licenci pro vysílání v DVB-T chce požádat začátkem příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).