Hlavní navigace

Veřejnoprávní multiplex: ČT a ČTÚ pokračují v přípravě

26. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 3. 2007

Na pátečním jednání se zástupci České televize (ČT) a Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) shodli, že připravili veřejnoprávnímu multiplexu (multiplexu 1) dobrý základ. ČT na setkání přinesla svůj návrh řešení, ČTÚ zas navržený kmitočtový příděl. Obojí dává reálnou šanci na realizaci takového projektu, uvádí společná tisková zpráva ČT a ČTÚ.

BRAND24

Nyní přijde na řadu detailní posouzení a dopracování předloženého řešení, stanovení definitivních technických parametrů a vypracování reálného harmonogramu výstavby multiplexu 1. Zároveň obě strany konstatovaly, že je nutné garantovat, aby realizace projektu žádným způsobem negativně neovlivňovala současné vysílání či výstavbu dalších sítí, ale naopak jejich výstavbu v budoucnu zjednodušila a urychlila, píše se v tiskové zprávě.

Jednou z největších překážek příprav veřejnoprávního multiplexu je výběrové řízení na jeho provozovatele. Vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš se už dříve vyjádřil, že ČT by se tomuto řízení kvůli případným soudům ráda vyhnula a sama místo toho získala statut telekomunikačního operátora. Tisková zpráva k tomu poznamenává: ČTÚ i ČT zároveň připraví návrhy věcných záměrů nezbytných legislativních úprav, které jsou nutné k realizaci takového plánu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).