Hlavní navigace

Večerníček se od ledna přesune na ČT 2, Pokondr Live úplně skončí

23. 11. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 11. 2011

Česká televize přesune od Nového roku každodenní podvečerní pohádku pro děti Večerníček z hlavního programu ČT 1 na menšinový kanál ČT 2. Zároveň zruší hodně kritizovanou talk show Pokondr Live, kterou vysílá Jednička od letošního září v úterý večer od 21:30 hod. Deníkům MF Dnes a Právo to řekli generální ředitel ČT Petr Dvořák a ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich, kteří v úterý prezentovali programový plán na první pololetí příštího roku Radě ČT.

K TÉMATU: Nový šéf Kavčích hor Petr Dvořák kritizoval pořady Pokondr live a Výletníci

Kromě Večerníčka se na ČT 2 přesunou i všechny ostatní pořady pro děti. Kavčí hory z nich vytvoří denní dvou a půl hodinové pásmo, které bude začínat v 17 hodin a půjde přímo proti úpěšnému Animáčku na televizi Barrandov (Animáček ale začíná až v 17:50). Vysílací čas Večerníčka zůstane po přesunu na Dvojku zachován, bude začínat v 18:45 hod. ČT za poslední roky ztratila dvě třetiny svých dětských diváků, u některých pořadů se zájem propadl třeba ze tří set tisíc na šedesát tisíc dětí, vysvětlil změnu deníku MF Dnes Milan Fridrich.

ČTĚTE TAKÉ: Večerníček na ČT 2? Nejprve musíme redefinovat Dvojku, říká Fridrich

Místo Večerníčka nasadí ČT 1 do podvečera před hlavní zpravodajskou relaci Události denní soutěže, zpočátku tam z víkendu přesune úspěšný formát Taxík. Před Událostmi poběží soutěž pro širší publikum. Nejprve zkusmo Taxík, vyvíjíme ale i už jiný typ vědomostní soutěže, řekl v rozhovoru pro Právo Petr Dvořák. Vedení ČT zároveň zadalo brněnskému studiu, aby zapracovalo na inovaci každodenní podvečerní soutěže AZ-kvíz.

KOMENTÁŘ: A zase ten Večerníček… Dopadne to s jeho přesunem jako na Slovensku?

Dvořák slibuje i změny ve večerním vysílání ČT 1, zejména jeho zpřehlednění. Úspěšné věci zůstanou, neúspěšné nahradí novinky. S archivem budeme pracovat mnohem pečlivě a uvážlivěji. ČT 1 se musí otevřít nejen nejstarším divákům, nýbrž i střední generaci a to především v hlavním vysílacím čase, naznačil generální ředitel ČT pro Právo. Ani v příštím roce se ČT nevyhne reprízám, podle Dvořáka ale nebudou samoúčelné. ČT 1 například vůbec poprvé zopakuje třetí řadu seriálu Zdivočelá země, na kterou na podzim naváže premiérová čtvrtá řada.

NAPSALI JSME: Česká televize doplní AZ-kvíz ještě jednou denní vědomostní soutěží

K tomu ještě zreprízujeme úspěšná Dobrodružství kriminalistiky. Většina ve vysílání ale bude nová, nebo to budou pokračování úspěšných cyklů, jako je Vyprávěj, Pošta pro tebe, Na cestě, Všechnopárty či 13. komnata. A přineseme i nový původní seriál, dodal Dvořák pro Právo. V lednu se na ČT 1 objeví nový původní seriál Život je ples s Danielou Kovářovou, Radoslavem Brzobohatým či Vilmou Cibulkovou, který vznikl za předchozího výkonného ředitele ČT 1 Radana Dolejše.

BRAND24

Změnou projde ranní vysílání ČT 1. Zábavně-informační proud živého vysílání z Brna a Ostravy se přesune na odpoledne, ráno bude patřit zpravodajství. Regionální živé vysílání z Brna a Ostravy se přesune na odpoledne do dvouapůlhodinového bloku informací o životním stylu, spotřebních tématech, hobby, vzdělávání a novinkách v kultuře nebo technice. Pořady jako Sama doma ve všední den zůstávají, dodal Dvořák. Jednička si zachová Události v regionech od 18:00 i hlavní zpravodajskou relaci Události od 19:00 hod.

DigiZone.cz připravuje rozhovor s ředitelem programových okruhů České televize Milanem Fridrichem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).