Hlavní navigace

Ve Svitavách vyroste dokrývač multiplexu 3. Vysílat z něj bude možná jen televize V1

30. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zdali se v multiplexu šířeného z obce Kamenná horka objeví i další programy, bude záležet na tom, zdali se jejich provozovatelé domluví s Českými Radiokomunikacemi.

Východočeské město Svitavy, do kterého nedosáhne signál multiplexu 3 z některého velkého vysílače, se dočká jeho dokrývače v obci Kamenná Horka. V dnešním rozhovoru pro server DigiZone.cz to uvedl Martin Kindernay, programový ředitel televize V1, stanice, jenž je iniciátorem tohoto kroku. Do konce října by ho tam měly České Radiokomunikace zprovoznit. Kromě Svitavska pokryje i Orlickoústecko, přiblížil v dnešním rozhovoru pro náš web Kindernay.

BRAND24

ROZHOVOR: Pětka měla být centrálním programem pro regiony. Musíme najít jiný, říkají šéfové televize V1

Zdali se ale objeví na vysílači Svitavy – Kamenná Horka i další televize, to v tuto chvíli není vůbec jisté. České Radiokomunikace chystají ostatní programy vysílající v multiplexu 3 oslovovat. Budeme se domlouvat s dalšími klienty multiplexu 3, zda mají zájem ho využívat, uvedl jednatel stanice Libor Tobíšek a dodal: Ale není to nic finančně náročného, myslím si, že tyto televize by o to měly mít zájem, když jsou celoplošné. Jako celoplošné by měly být zachytitelné i ve Svitavách, za nějaký symbolický měsíční paušál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).