Hlavní navigace

Ve slovenském DVB-T se nečekaně opět objevila stanice Dajto

1. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

DOPLNĚNO – „Jelikož jsme vysílání obohatili o řadu atraktivních sportovních přenosů a filmů, chceme co největšímu počtu diváků umožnit jejich sledování,“ řekl šéf skupiny Markíza.

V nabídce slovenské pozemní digitální televize (DVB-T) se v průběhu dnešního dne opět objevila tematická stanice Dajto z rodiny společnosti Markíza Slovakia. Program je aktuálně součástí multiplexu 1, v němž jsou šířeny také programy Wau, Senzi, Infokanál, TV Lux a TV Osem. Kanál Dajto byl šířen prostřednictvím DVB-T na Slovensku již v minulosti, ale 30. dubna letošního roku tuto distribuci jeho provozovatel ukončil. Stanice se tak stala de facto placeným kanálem. Na satelitu, podobně jako u vybraných kabelových a IPTV operátorů, je tento program dostupný i ve vysokém rozlišení.

BRAND24

Z ARCHIVU: Televize Dajto končí ve slovenském DVB-T, od zítřka už ji tu nenaladíte

Jelikož jsme vysílání televize Dajto obohatili o řadu atraktivních sportovních přenosů a filmů, chceme co největšímu počtu diváků umožnit jejich sledování, řekl Matthias Settele, generální ředitel skupiny Markíza. O dlouhodobé strategii se rozhodne příští rok. Diváci televize Dajto si kromě množství filmů a seriálů mohou již dva týdny vychutnávat i umění fotbalových hvězd jako Messi či Ronaldo v přímých přenosech z prestižní španělské La Ligy. Bohatou fotbalovou nabídku doplní i zápasy slovenské Fortuna ligy (od 12. září) a kvalifikační zápasy reprezentace Slovenska do 21 let (od 6. září).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).