Hlavní navigace

Varování před nekompatibilními televizory, co se dělo s DVB-T2 sítí 13 a rozhlas má rozpočet

23. 12. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
TÝDENNÍ REVIZE – Hodně vás také zaujal „nanotechnologický“ Philips PUS8602, Nova má další předběžné opatření a Primu nějak zlobí červené tlačítko.

ČTÚ: monitorovací zpráva a varování před nekompatibilními televizory

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ve své pravidelné monitorovací zprávě, vedle rušení DVB-T rychlými daty 4G/LTE, upozorňuje i na možný nákup televizoru nekompatibilního s budoucím zemským standardem.

Varování je jistě namístě, velké obavy ale nikoli. Jak ukázala naše nedávná dotazovací akce přímo u výrobců televizorů, nekompatibilních modelů, tedy těch s tunery DVB-T2/H.264, je na českém trhu minimum.

Bohumil Herwig: ČTÚ varuje před koupí televizorů nekompatibilních s českým DVB-T2/HEVC. Víte, kterým se vyhnout?

DVB-T2: Bez velkého rozruchu na několik dnů vypadla Přechodová síť 13

Minimálně od úterního rána nešla naladit síť DVB-T2 společnosti Digital Broadcasting vysílající z Prahy-Novodvorské a Prahy-Ládví.

V sobotu, v neděli i dnes jsem se marně snažil v Praze naladit přechodovou síť 13 vysílající na 24. kanále z vysílačů Novodvorská a Ládví, napsal nám náš čtenář Jiří Najman a pokračuje: …všechny tři přijímače shodně ukazují nulový signál. Dnes ráno (10:00 hod.) jsme se přitom na výpadek dotazovali na zákaznické lince Digital Broadcasting a dozvěděli se, že je vše v pořádku…

Bohumil Herwig: Přechodová síť 13 nejde naladit

Bohumil Herwig: DVB-T2 – Přechodovou síť 13 byste už měli v Praze naladit

Český rozhlas má schválený rozpočet. Plných 23 stanic se nemusí obávat…

Informace po zasedání Rady Českého rozhlasu ve středu 20. prosince říká, že „rozpočet na rok 2018 plně zabezpečuje vysílání všech 23 stanic Českého rozhlasu“.

Prohlášení se zmiňuje jak o celoplošných, speciálních a regionálních stanicích, tak také o vysílání do zahraničí. Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2018 byl sestaven jako vyrovnaný se shodným objemem nákladů a výnosů ve výši 2,253 mld. Kč.

Bohumil Herwig: Český rozhlas má schválený rozpočet na rok 2018. Sestaven byl jako vyrovnaný


Autor: Český rozhlas

Stručně

Příjmy slovenského RTVS by měly v roce 2018 dosáhnout přibližně 129,5 milionu €. Celkové výdaje by se měly pohybovat kolem 128,7 milionu €. Rozpočet je tedy koncipovaný jako vyrovnaný s plánovaným přebytkem osmi set tisíc €. Rizikem ale zůstávají staré soudní spory. Rada RTVS zároveň posvětila organizační změnu, v jejímž důsledku by měly vzniknout dva nové televizní programy – zpravodajská Trojka a dětem určená Štvorka.

Jan Brychta: Slovenská veřejnoprávní televize: nižší příjmy, vyrovnaný rozpočet a dva nové kanály

Pro společnost TP Vision, jako výrobce televizorů značky Philips, představuje 4K řada PUS8602 první přístroje s nanovrstvou vylepšující obraz. TP Vision stejně jako většina ostatních výrobců tuto technologii sice označuje jako „Quantum Dot“ (kvantové body pochopitelně u LCD neexistují), ale pravdou je, že obrazové parametry skutečně vylepšuje.

Bohumil Herwig: Philips 65PUS8602 s nanotechnologií dnes vstupuje do prodeje i v Česku

TV V1 se do Multiplexu 4 přesune 1. ledna 2018, upozornění na přeladění ale vydá nejspíše kolem 27., 28. 12. 2017. Regionální stanice tak zvýší své pokrytí v rámci kraje Královéhradeckého a Pardubického. Zatím Východočeská televize vysílá u Českých Radiokomunikací v Regionální síti 8, na internetu a u některých kabelových a IPTV operátorů.

Bohumil Herwig: TV V1 vstoupí do Multiplexu 4, chystá i nové webové stránky


Autor: TV1

FTV Prima nově divákům nabízí možnost sledovat za měsíční poplatek videa bez reklam. Na HbbTV jsou navíc nyní některé pořady zcela zpoplatněny, jiné jsou volné, ale zase nejdou vůbec přehrát. V uplynulých několika dnech jsme také na několika televizorech různých značek napojených na několik poskytovatelů internetu registrovali problémy se spuštěním pořadu.

Bohumil Herwig: Prima bez reklam? Že by kvůli tomu už několik dnů zlobilo její HbbTV?


Autor: archiv

Viasat World oznámil, že uzavřel smlouvy se společnostmi ITV Studios Global Entertainment a Banijay Rights na poskytnutí další dramatické tvorby pro jeho nový kanál Epic Drama, který u nás a v dalších zemích odstartoval 14. prosince 2017. Navíc získává práva nejen na vysílání na placených kanálech, ale i na odložené přehrávání a na video na vyžádání (VoD). V Česku a na Slovensku budou vysílány s českým dabingem.

Bohumil Herwig: Epic Drama posiluje. Má práva mj. na Versailles, Mr. Selfridge, Poldark či Endeavour

Krajský soud v Českých Budějovicích vydal předběžné opatření proti české společnosti, která neoprávněně šířila stanice skupiny Nova. Soud společnosti Opton, s. r. o., poskytovateli internetových služeb, uložil „zdržet se nabízení a sdělování vysílání“ televizních stanic skupiny Nova, konkrétně TV Nova, Nova Cinema, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova Sport 1.

Bohumil Herwig: Skupina Nova získala další předběžné opatření

BRAND24


Autor: Skupina Nova

Slovenský Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) uzavřel dohody se všemi okolními státy, včetně Ukrajiny, a koordinoval tak frekvenční plány pro digitální pozemní televizní vysílání ve frekvenčním pásmu 470–694 MHz, čímž naplnil požadavky čl. 1 odst. 2 Směrnice (EÚ) 2017/899 o využívaní frekvenčního pásma 694–790 MHz („700 MHz“) v Evropské unii.

Bohumil Herwig: Slovenský regulátor sladil frekvence a ve videu zveřejnil rady před nákupem nové TV


Autor: RÚ

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).