Hlavní navigace

V září proběhne další kulatý stůl DigiZone.cz, zaměřený na HDTV

30. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 7. 2009

UVNITŘ ONLINE REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ Vypínání zemského analogového televizního vysílání v Plzeňském, Karlovarském a Středočeském kraji, a televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) budou hlavními tématy podzimního VII. kulatého stolu DigiZone.cz s podtitulem „HDTV – něco navíc, nebo budoucí standard televizního vysílání?“, který proběhne ve čtvrtek 24. září v hotelu Jalta na Václavském náměstí v Praze.

Konference bude rozdělena do tří tematických bloků. První se bude věnovat vypínání analogového vysílání v územních oblastech Plzeň a Praha. Plzeňská oblast ukončí analogové vysílání na hlavních televizních vysílačích již 30. září, tedy týden po kulatém stolu, ve středních Čechách dojde k ukončení analogového vysílání z hlavních vysílačů 30. října.

Tipy C

Druhý blok konference se bude věnovat HDTV a otázce, zda vysílání ve vysokém rozlišení obrazu má budoucnost jako obvyklý standard vysílání pro neplacené kanály, nebo naopak bude doménou placených služeb. Třetí blok se bude rovněž věnovat HDTV a zaměří se na hledání nejvhodnější vysílací platformy pro tento standard.

Program konference si můžete podrobněji prohlédnout zde, panelisty redakce doplní v průběhu srpna. Už dnes se můžete na VII. Kulatý stůl DigiZone.cz registrovat prostřednictvím on line formuláře.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).