Hlavní navigace

V Praze začala testovat rusko-jazyčná stanice KTB, odstartovat má během týdnů

22. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle informací serveru DigiZone.cz by mělo vedení stanice požádat vysílací radu o licenci v horizontu několika týdnů. Program se má objevit i na některém ze satelitů.

V pražské nabídce pozemní digitální televize se dnes večer objevil test nové rusko-jazyčné stanice KTB. Zkušební obrazec (monoskop), který patří právě této stanici, se objevil na 57. kanálu v nabídce Regionální sítě 1, za níž stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec. Po slovenské TV8 jde tak teprve o druhou stanici, která je v tomto multiplexu na území hlavního města šířena. Na svých webových stránkách se program charakterizuje jako průvodce zahraničních, převážně rusky mluvících turistů a lázeňských hostů, kteří navštíví Karlovarský kraj. Právě v této oblasti by KTB měla být taktéž součástí Regionální sítě 1.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Podnikatel Ivo Brabec zvažuje prodej své regionální televizní sítě

Divákům bude poskytovat nepřetržitý informační servis v ruském a českém jazyce a další interaktivní služby. Projekt, který nemá obdoby nejen v Karlovarském kraji, ale i v celorepublikovém měřítku, přispěje k lepší informovanosti návštěvníků a přinese účinnější propagaci služeb, které region nabízí, píše na webových stránkách provozovatel stanice, společnost Nokura Multimedia. Vstupem do Prahy by ale podle informací serveru DigiZone.cz se mělo vysílání tomuto regionu přizpůsobit. Provozovatel plánuje informace ohledně tohoto projektu zveřejnit oficiálně během několika týdnů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Ruská zpravodajská televize RT by díky neobjektivitě mohla přijít o licenci

Taktéž v horizontu několika týdnů by mělo vedení stanice požádat o vydání licence pro pozemní digitální vysílání. Program bude k dispozici také na některém ze satelitů, které jsou výhodné pro rusky hovořící diváky. Nelze tedy počítat s tím, že by program KTV byl šířen ze satelitu Astra na pozici 23,5 stupňů východně, který primárně obhospodařuje diváky v České republice, na Slovensku a v zemích Beneluxu. Jako výhodný telekomunikační operátor se pro provozovatele jeví francouzský Eutelsat. V současné napjaté situaci, kdy Rusko není vnímáno globálně příliš pozitivně, je každopádně start takového projektu velmi kuriózní.

Testovací vysílání rusko-jazyčné televize KTB
Autor: repro foto ktb.tv

Testovací vysílání rusko-jazyčné televize KTB

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).