Hlavní navigace

V Domažlicích je expozice Vítejte v digitálním světě

7. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2007

Informační kampaň k přechodu z analogového na digitální televizní vysílání na Domažlicku už začala. V pondělí byla v prostorách městského úřadu v Domažlicích otevřena expozice Vítejte v digitálním světě. Zde se mohou návštěvníci seznámit s tím, jak bude přechod na digitální vysílání vypadat, vidět digitálně přijímané programy a podobně. Především zde ale je trvalá obsluha, která všem zájemcům poskytne potřebné informace, řekl v dnešním rozhovoru pro Lidové noviny David Stádník, ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb a bývalý předseda Českého telekomunikačního úřadu. Expozice bude podle něj na Domažlicku až do skončení analogového vypínání v regionu.

A jakou úlohu bude hrát v informování občanů vítěz výběrového řízení, agentura Liberal Consulting? David Stádník uvedl: Jejím úkolem je dostat informace různými formami každému občanovi až do bytu. Až se potvrdí datum vypnutí analogového vysílání na Domažlicku, bude hlavním cílem kampaně sdělit toto datum každé domácnosti v domažlickém kraji. Předpokládaným termínem nástupu analogové tmy je tady zatím 30. červen letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).