Hlavní navigace

V DAB multiplexu RTI cz se objevily další dvě stanice Českého rozhlasu

15. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Všechny rozhlasové stanice jsou v multiplexu šířeny s datovým tokem 96 kb/s, tedy včetně nově zařazeného Rádia Wave. Výjimku tvoří pouze Český rozhlas Plus.

Polovinu z dvanácti šířených stanic v DAB multiplexu společnosti RTI cz už tvoří okruhy Českého rozhlasu. Nově se v digitální síti západočeského operátora objevily i stanice Rádio Wave a ČRo Plus. Doplnily tak nabídku Českého rozhlasu v podobě ČRo Radiožurnálu, ČRo Plzeň, ČRo České Budějovice a ČRo Rádio Retro. Z neveřejnoprávních stanic najdou majitelé DAB přijímačů v Praze, Plzni, na Karlovarsku a Českobudějovicku v multiplexu stanice Rádio Proglas, Gama Rádio, Radio 1, Rádio Beat, Rádio Samson a DAB Top 40.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rádio Retro Českého rozhlasu rozšířilo pokrytí, k dispozici je i u operátora RTI cz

Všechny rozhlasové stanice jsou v multiplexu šířeny s datovým tokem 96 kb/s, tedy včetně nově zařazeného Rádia Wave. Výjimku tvoří pouze Český rozhlas Plus, který si jako stanice mluveného slova vystačí s datovým tokem 64 kb/s. Pro méně zdatné a zběhlé v problematice digitálního rozhlasu je třeba připomenout, že stanice jsou šířeny ve standardu DAB+, a nikoliv pouze v normě DAB. Datový tok při využití pokročilejší normy je tedy dostatečný a nelze nahlížet na tuto bitovou rychlost optikou, jako kdyby šlo o zvuk formátu MP3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).