Hlavní navigace

V ČT pomohou postiženým povodněmi, ředitel vyhlásil sbírku

26. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 6. 2009

Česká televize se rozhodla pomoci těm, kteří byli zasaženi letošními ničivými záplavami. Generální ředitel veřejnoprávního média Jiří Janeček vyhlásil sbírku a spolu s humanitární organizací Člověk v tísni odvysílá ČT spoty ke sbírce veřejné. Nejrychlejší by pochopitelně bylo, kdyby Česká televize mohla poskytnout částku přímo ze svého rozpočtu, ale zákon nám to bohužel nedovoluje, uvedl Janeček.

Generální ředitel dále uvedl, že sbírka je dobrovolná a je pouze na samotných zaměstnancích, kolik na povodně přispějí. Spoty humanitární organizace Člověk v tísni budou vyzývat k tomu, aby lidé přispěli na odstraňování následků ničivých povodní, na potřebné vysoušeče, zajištění statiky objektů a obnovu poničených domů a infrastruktury. Již celý den včera sledovala v mimořádném zpravodajství dění na Moravě ČT 24 a v případě nutnosti bude o něm informovat i nadále.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).