Hlavní navigace

V Česku začne 1. listopadu vysílat nové čistě digitální rádio zaměřené na informace

16. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Provozovatel slibuje ve vysílání i tváře známé ze světa televize. Projekt, který chystá uvést na trh, je podle jeho názoru zcela unikátní. Vysílat má celoplošně.

Rozhlasový éter se 1. listopadu, tedy od pátku za čtrnáct dní, rozroste o další komerční stanici. Společnost SeeJay Radio, provozovatel stejnojmenného tanečního programu, přibere do své rodiny nováčka v podobě TiP Rádia. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz. Rozhlasová stanice bude ihned po startu dostupná prostřednictvím internetu a zanedlouho poté by se měla objevit i v rámci technologie DAB+, kterou využívá i sesterské SeeJay Radio. V této oblasti spolupracuje provozovatel stanic jak s příbramskou společností Teleko, tak i plzeňskou firmou  RTI cz.

K TÉMATU: V Česku vzniká nové informační rádio, odstartovat by mělo na podzim

TiP Rádio by mělo oslovit posluchače především širokou škálou informací ze všech oborů lidské činnosti a tématicky zaměřenými pořady. Na poli zpravodajských stanic už je v České republice poměrně těsno. Tuto roli plní veřejnoprávní RadiožurnálČRo Plus, komerční Rádio Zet (Lagardere Active ČR) a částečně i Rádio Impuls. TiP by se ale od nich měl lišit. Má být především rádiem se zejména informačním servisem. Velkým hráčům nemůže tato stanice konkurovat, ale u takzvaných „malých“ stanic s prakticky nepřetržitým hudebním proudem by měl být tento projekt unikátní. 

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas od Teleka začal vysílat ze severočeské Milešovky ve III. pásmu

Do rozhlasového týmu TiP Rádia byly přizvány i dvě známé osobnosti z televizního světa, jejich jména ovšem bude provozovatel stanice až do poslední chvíle tajit. Chce je odhalit první den vysílání. Známá jména se objeví například i u pořadů věnovaných zdravému životnímu stylu nebo zaměřených na knihy a čtení. Tým má být ale zajímavý především tím, že jde o lidi, kteří nemají žádné rozhlasové zkušenosti. Doplní je ale, jak již bylo řečeno, několik tvůrců s rozhlasovou praxí. Důležitou součástí má být i pestrý hudební mix. Dvě hodiny denně budou věnovány hudebním profilům osobností, zpravidla s komentářem. Od půlnoci do čtyř hodin ráno půjde jen hudební proud, bez mluveného slova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).