Hlavní navigace

V celých Spojených státech dnes vypnou analogové vysílání

12. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 6. 2009

USA dnes přijdou o analogové terestrické vysílání. Zajímavostí je, že se zde ukončí tento způsob šíření signálu ve všech státech současně. Tento krok se týká přibližně 14 milionů domácností a byl již na dvakrát odložen. Dalších 100 milionů domácností již využívá služeb kabelové televize nebo satelitu a není tedy nutné, aby se na přechod na digitální vysílání nějak připravovaly.

Jak uvedla ČTK, uvolněné frekvence vláda prodala za 20 miliard dolarů telekomunikačním společnostem, které díky nim budou moci nabízet nové služby spojené zejména s vysokorychlostním internetem. Na části vln má také začít fungovat nová komunikační síť pro instituce zajišťující bezpečnost a pomoc v tísni. Přechod na digitální vysílání, který stál čtyři miliardy dolarů, provázely zmatky, za něž tisk často přičítal odpovědnost špatně vedené osvětové kampani.

BRAND24

O přechodu na digitální vysílání v USA hovořil ve vysílání Rádia Česko národní koordinátor české digitalizace Zdeněk Duspiva. Záznam si můžete přehrát zde.

ČTĚTE TAKÉ:
Spojené státy si vyzkouší black-out nanečisto
USA posunuly termín vypínání analogu o čtyři měsíce, na 12. června

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).