Hlavní navigace

V Bavorsku odstartuje další vysílač digitálního rozhlasu na kanálu 5C

18. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Bavorský vysílač Würzburg, který se nachází poměrně nedaleko českých hranic, posílí síť stanovišť šířících celoněmecký digitální rozhlasový multiplex na kanálu 5C.

Na 28. března bylo v Německu naplánováno spuštění dalšího vysílače, který bude šířit rozhlasové stanice v technologiích DAB a DAB+. Půjde konkrétně o bavorské stanoviště Würzburg/Frankenwarte, které se nachází poměrně nedaleko od českých hranic. Signál bude šířen na kanálu 5C, znamená to, že půjde o celoněmecký rozhlasový multiplex, který má u našich západních sousedů největší pokrytí. Předpokládaný zásah 10 kW vysílače je odhadován na tři sta tisíc obyvatel.

BRAND24

Vysílač Würzburg/Frankenwarte, ze kterého bude nově vysílat celoněmecký digitální rozhlasový multiplex šířený na kanálu 5C.
Autor: Digitalradio.de

Vysílač Würzburg/Frankenwarte, ze kterého bude nově vysílat celoněmecký digitální rozhlasový multiplex šířený na kanálu 5C.

ČTĚTE TAKÉ: Z celobavorského rozhlasového multiplexu na kanálu 12D odchází další stanice

Majitelům digitálních rozhlasových přijímačů budou k dispozici mimo jiné stanice Deutschlandfunk, Deutschlanradio Kultur, Deutschlandradio Dokumente und Debatten a řada dalších. Z komerčních subjektů to budou například Lounge FM, Energy, Kiss FM nebo Klassik Radio. Zástupci odborné veřejnosti, tedy především novinářů, si budou moci prohlédnout nové technologie den před spuštěním vysílače za účasti odborníků operátora Media Broadcast a rozhlasové sekce ARD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).