Hlavní navigace

Už zítra startuje vysílání digitálního multiplexu 1 na Frýdeckomístecku

29. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 6. 2010

Ve středu o půlnoci 30. června čeká televizní diváky nejen ukončení analogového televizního vysílání v jižních Čechách, kterému se budeme věnovat v samostatném článku ve čtvrtek, ale také spuštění digitálního terestrického multiplexu 1 s programy České televize a Českého rozhlasu z vysílače Frýdek – Místek/Lysá hora. Fungovat bude na 54. kanálu a půjde celkem o 23. stanoviště s vysokým výkonem.

ČTĚTE TAKÉ: ČT 1 přeladí analogové převaděče na Ostravsku a Vysočině, ruší je DVB-T

Signál veřejnoprávního multiplexu z Lysé hory potěší především diváky v Moravskoslezském kraji. Vysílač se zapojí do jednofrekvenční sítě s vysílači Ostrava – Slezská Ostrava a Ostrava – Hošťálkovice, uvedl redaktor tiskového oddělení Štěpán Janda. Diváci musí být připraveni také na to, že bude ukončeno vysílání druhého programu právě z Hošťálkovic (51. kanál) a také převaděče Řeka – Godula, který používá Ostravu jako svůj zdrojový signál. Tento vysílač malého výkonu funguje na kanálu 45.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).