Hlavní navigace

UPC: Směrnice EU v naší právní legislativě může vyvolat problémy

24. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 9. 2009

OPRAVENO Regulace podle navrhovaného zákona o audiovizuálních mediálních službách může vyvolat zmatek. To si myslí právník Petr Vlach ze společnosti UPC. Evropská směrnice totiž bude zasazena do prostředí českého práva. Zaznělo to na středečním 13. setkání zaměstnanců a provozovatelů kabelových společností, které pořádala společnost Lica ve spolupráci s Českou asociací elektronických komunikací (ČAEK). Největší problém vidí právník Vlach tam, kde nejsou stanoveny přímé mantinely.

Směrnice by měly být ale pouze implementovány v podobě zákonů, takže se nepočítá s přílišným zatížením operátorů. Je však otázkou, jak pak bude vysílací rada rozhodovat. Petr Opletal, ředitel skupiny RIO Media, se nechtěl na dané téma vyjadřovat. Internet je dodnes médiem, na kterém nebyl obsah regulován. Pokud tedy vysílám na internetu to samé co v televizi, pak nevidím důvod, proč by takové vysílání nemělo být regulováno, dodal ještě k možné regulaci právník ČAEK Antonín Hedrlín.

Tipy C

Dle mého názoru by měl být regulován pouze takový obsah, který odpovídá vysílání nebo videu na vyžádání. Zde má asi regulace opodstatnění, i když, přiznávám, že je to diskutabilní, konstatoval také právník ČAEK. Šéf skupiny RIO Media si postěžoval na to, že v současné době zdržuje nabízení všech služeb v celé síti pouze protahování skrz administrativu. Toto jsme nebyli schopni v některých obcích ani během dvanácti měsíců prostřelit, uvedl Opletal.

Za původní špatnou interpretaci p. Vlacha (UPC ČR) ze včerejšího setkání provozovatelů kabelových společností a jejich zaměstnanců se omlouváme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).