Hlavní navigace

UPC překvapila novými rádii v kabelu. Šíří v něm i rakouské Ö3 a nizozemskou Veroniku

6. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zajímavostí je, že nové rozhlasové stanice pochází ze zemí, kde už UPC služby kabelové televize nabízí – z Německa, Rakouska a Nizozemska. Operátor tuto novinku nijak neprezentoval.

Kromě obohacení programové nabídky v podobě televizních stanic se digitální kabelová síť společnosti UPC Česká republika dočkala také zařazení nových rozhlasových stanic. Serveru DigiZone.cz zjištění potvrdil tiskový mluvčí operátora Juraj Gerbery. Nabídka rádií v digitálním kabelu UPC nyní v podstatě kopíruje satelitní službu Skylink. Operátor už dříve šířil stanice Českého rozhlasu a vybraná slovenská rádia, nyní se tu objevily i rádia Beat a Country.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kabelovka UPC přišla během třetího čtvrtletí o deset tisíc zákazníků. Dařilo se freeSATu

UPC se stalo ale také celorepublikovým distributorem doposud čistě internetových streamů Radio Valc. Ty doposud exkluzivně nabízel ve svým rozvodech pouze operátor Moravianet, který působí mimo jiné v lokalitách Bohuslavice, Ivančice, Kyjov, Moravský Krumlov, Oslavany, Troubsko, Tišnov a Židlochovice. Valc je podle vlastní charakteristiky rodinné multikanálové rádio, které nabízí moderovaný kanál Valc Live a šest nepřetržitých, hudebních žánrových programů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Pětka od zítřka i v nabídce digitální kabelové televize UPC, v balíčku Standard

Opravdovou třešničkou na dortu je pro zákazníky kabelové televize UPC zařazení vybraných zahraničních rozhlasových stanic. Do programového rastru bylo například zařazeno nejposlouchanější rakouské rádio tamního veřejnoprávního rozhlasu – Hitradio Ö3. Milovníky klasických hitů převážně z let 60. až 80. potěší německé RTL Radio. Převážně na aktuální muziku je pak zaměřeno nizozemské Radio Veronica. Nabídku zahraničních stanic uzavírá Sky Radio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).